“Wie de vorm beheerst, is de inhoud meester”

(Frits Bolkestein, 1933-)

Of je nu manager, adviseur, controller of beleidsmedewerker bent; goed overtuigen is een cruciale vaardigheid voor een succesvolle carrière. Iedereen heeft het wel eens gehad, iemand overbluft je met scherpe argumenten, nare beledigingen of een hoop (non)verbaal geweld, tijdens een overleg, presentatie of lastig gesprek. Je druipt af, met stomheid geslagen. Op weg naar buiten schiet het je ineens te binnen: dát had ik moeten zeggen! Herkenbaar? Volg de ‘debattraining PolderBanen’.

Debattraining PolderBanen

Samen met PolderBanen organiseer ik voor het derde jaar de PolderBanen debattraining met toernooi voor (young) professionals werkzaam bij een belangenorganisatie. Tijdens de training is aandacht voor argumentatie-, presentatie- en luistervaardigheden. Je leert hoe je gestructureerd een mening of argument kunt uitwerken, hoe je in 2 tot 3 minuten een overtuigend idee of voorstel kunt presenteren, je leert goed te luisteren naar anderen en hoe je op een ontspannen manier om kunt gaan met kritische opmerkingen. Je leert deze technieken niet alleen in een debat toe te passen maar ook in je dagelijkse werkzaamheden. Het doel van de training is dat je steviger in je schoenen staat tijdens momenten dat je verbaal aan de lat staat, je je zekerder van jezelf voelt en meer plezier hebt in het spreken in het openbaar.

De training bestaat uit 2 dagdelen. In de middag is er aandacht voor de theorie. Daarna is er een debattoernooi.

Details van de training

Wanneer: donderdag 23 mei 2019 van 14.00-20.30 uur

Waar: Den Haag, Stichthage (direct boven Centraal Station, hoofdkantoor Aedes)

Wie: De training is bedoeld voor young professionals die werkzaam zijn bij een belangenorganisatie; er is plek voor 24 deelnemers*.

Aanmelding: Mail contactgegevens en huidige functie naar info@polderbanen.nl o.v.v. Debattraining

*  Er is ruimte voor 24 deelnemers. Aanmelding is geen garantie voor deelname, je ontvangt een bevestiging van PolderBanen.

 

Alvast wat tips?

Nieuwsgierig? Lees dan alvast deze artikelen over framing:

Read my lips: 4 debatlessen van George H.W. Bush

Een goed begin: 5 tips voor de perfecte opening van je speech/presentatie

    Je naam (Verplicht)

    Je e-mail (Verplicht)

    Onderwerp

    Je bericht