Debat- en speechtrainingen voor (young) professionals

De Fransen hebben er een prachtige uitdrukking voor: L’esprit d’escalier, oftewel op de trap naar beneden krijg je de geest – nèt te laat…

Je was verwikkeld in een verhitte discussie. Tijdens een overleg, een lastig gesprek, een presentatie waarbij je ineens kritische vragen kreeg, of gewoon een doodordinaire ruzie. De ander overblufte je met scherpe argumenten, nare beledigingen of een hoop verbaal geweld. Je druipt af, met stomheid geslagen. Op weg naar buiten schiet het je ineens te binnen: dát had ik moeten zeggen!

Herken je dit gevoel? Als professional moet je regelmatig andere mensen overtuigen van jouw mening of idee. In een vergadering met collega’s, tijdens een presentatie voor een klant of op een congres, in een salesgesprek, of bij een stevige discussie bij de koffieautomaat…

En of je nu manager bent, of adviseur,  controller of beleidsmedewerker… Goed kunnen overtuigen is een cruciale vaardigheid voor een succesvolle carrière.

Een debattraining is een presentatietraining, een luistertraining en een verbale weerbaarheidstraining ineen. Je leert hoe je in 2 à 3 minuten overtuigend een voorstel kunt presenteren door middel van technieken uit de retorica. Je leert hoe je op een ontspannen en gevatte manier om kunt gaan met kritische opmerkingen vanuit de zaal, zodat je het publiek voor je wint. En je leert goed te luisteren naar anderen.

Speciaal voor (young) professionals biedt Horus Debat & Trainingen debatworkshops, waarin je leert je mening overtuigend te presenteren, kort en bondig te formuleren en omgaan met (kritische) reacties en weerstand. Je leert deze technieken niet alleen in een debat toe te passen, maar ook in dagelijkse vergaderingen, presentaties en gesprekken die je professioneel voert.

Individueel, of met je team of afdeling

Het is mogelijk je individueel aan te melden voor een debattraining. De training vindt dan plaats in een kleine groep (6 tot 12 personen) mensen die elkaar niet kennen. Vooraf vindt met iedere deelnemer een intake plaats, zodat de training optimaal aansluit bij de leerbehoeftes van iedere individuele deelnemer!

Maar het is natuurlijk ook mogelijk om een training te volgen met directe collega’s. Bij deze trainingen wordt niet alleen aandacht besteed aan het verbeteren van de debatkwaliteiten van iedere individuele medewerker, maar ook naar het groepsproces. De ene collega is vooral sterk in op de inhoud terwijl een andere collega weer heel goed kan luisteren. Hoe kun je als team optimaal gebruik maken van elkaars kwaliteiten? Bekijk de pagina over een incompany-debattraining.

Nieuw: speciaal voor ondernemingsraden

Horus Debat & Training biedt debattrainingen speciaal voor ondernemingsraden. In deze trainingen leer je hoe je steviger je standpunt verwoordt tegen de bestuurder van het bedrijf. Je leert drogredenen herkennen en pareren, zodat je scherp kunt  reageren als de drogredenen tegen je gebruikt worden. Meer informatie? Bekijk de speciale pagina voor ondernemingsraden.

Interesse in een debattraining speciaal voor (young) professionals? Neem vrijblijvend contact op en samen kijken we naar de mogelijkheden om een debattraining op maat samen te stellen die optimaal aansluit bij jouw of jullie leerwensen.

Reacties uit eerdere trainingen

‘Superleuke en leerzame training met een goeie afwisseling van theorie, praktijk en goeie voorbeelden! De sfeer was ontspannen en de tips van Gerrit Jan erg nuttig.’

‘De trainer wist veel van de inhoud en was duidelijk geïnteresseerd in het onderwerp. Dat maakte het makkelijk om te luisteren.”

‘Mooie opzet van de workshops. Er was veel interactie, een erg goede presentatie en interessante informatie met veel voorbeelden en veel ruimte om te oefenen.’

‘Ik genoot van de atmosfeer in de workshop die door de deelnemers en de trainer werd gecreëerd. Dit betekent dat ik me vrij voelde om te praten. De trainer voorzag ons van nuttige individuele feedback.