“Each man should frame life so that at some future hour fact and his dreaming meet”

(Victor Hugo, 1802-1885)

Wie de taal beheerst, die wint. In de grondwet van politiek en bestuur is dat Artikel 1! En framing is daarbij het krachtigste instrument.  Ben je de eerste met het slim, beeldend en aansprekend framen van een boodschap, dan gaan anderen daarin mee. Dat kun je leren, als je weet hoe het werkt! Maar als je politieke tegenstander nu als eerste een sterk frame gebruikt? Dan sta je voor de uitdaging om te re-framen. Niet makkelijk, wel mogelijk en misschien nog wel belangrijker! Ook dat kun je leren.

Leg in een snelle, praktische flits-training van één dag de basis voor framing in de politieke of bestuurlijke praktijk. Leer van ervaren docenten, met jarenlange ervaring met debatteren en in de lokale politiek.

Gegevens training

Wat: “Framing in politiek en bestuur”

Hoe: De training is een mix van theorie en praktische oefeningen. Vooraf vindt met iedere deelnemer een telefonische intake plaats waarbij de deelnemer ook eigen casuïstiek kan inbrengen. Hiermee maken we de training zoveel mogelijk op maat.

Doelgroep: deze training is bedoeld voor mensen die actief zijn in de (lokale of provinciale) politiek of bestuur of overwegen dit te worden.

Wanneer: september 2018

Waar: omgeving van Utrecht

Kosten: EUR 549 excl BTW, inclusief lunch en andere catering, materialen. Schrijf je je voor 1 augustus in dan betaal je EUR 449,-

Aanmelden of meer informatie: Stuur een mailtje naar framing@horusdebattraining.nl of vul het contactformulier onderaan deze pagina in.

Docenten: De training geef ik samen met  Ad de Regt. Ad is van huis uit dramaturg en communicatiestrateeg en was enkele jaren wethouder voor het CDA in de Gemeente Oudewater. Hij heeft daarnaast al enkele decennia een eigen trainings-, advies- en coachingspraktijk. Ook is hij bestuurder (geweest) bij diverse organisaties in het maatschappelijk middenveld. Ad de Regt geeft al vele jaren debat-, presentatie- en mediatrainingen.

Als debat-duo bereikten Ad en ik de afgelopen jaren viermaal op rij de finale van het Professor Steenkamp CDA Debattoernooi, waarvan we er twee wonnen. Daarnaast wonnen we op hetzelfde debattoernooi viermaal op rij de inhoudelijke Gedachtegoedprijs, een prijs voor het team dat de debatten het best framede richting het CDA-gedachtegoed. In januari 2016 wonnen we ook de eerste prijs op het prestigieuze Brabants Debattoernooi.

Wil je meer weten over mijn debatervaring? Klik hier…

Alvast wat tips?

Nieuwsgierig? Lees dan alvast deze artikelen over framing:

I’m not a crook – ontken nooit een frame!

Twitter-Trump: een analyse van de tweets van Trump

    Je naam (Verplicht)

    Je e-mail (Verplicht)

    Onderwerp

    Je bericht