“Wanneer twee mensen altijd dezelfde mening hebben is één van hen overbodig.”

(Winston Churchill, 1874 –  1965)

Overtuigend debatteren voor (nieuwe) gemeenteraadsleden

Inmiddels zijn de meeste gemeenteraden al weer over de helft van de zittingsperiode. De verkiezingen van maart 2022 komen in zicht. Dat betekent dat zittende raadsleden de komende tijd moeten ‘oogsten’: het nieuwe zal er inmiddels af zijn en de komende maanden moet je proberen voor jouw kiezers het verschil te maken.

Ben je nog geen gemeenteraadslid maar overweeg je je kandidaat te stellen? Fantastisch! Iedere gemeente heeft behoefte aan betrokken bewoners die zich in de gemeenteraad willen inzetten voor hun stad, dorp of gemeente, dus aan mensen zoals jij! En uit eigen ervaring weet ik dat je als gemeenteraadslid echt een verschil kunt maken!

Of je nu al in de raad zit, of overweegt je kandidaat te gaan stellen: kans is groot dat je de komende jaren regelmatig gaat debatteren. Voor veel nieuwe raadsleden zijn die debatten best spannend. Dat is heel begrijpelijk, want je debatteert tegen mensen die misschien al wel tientallen jaren in de lokale politiek actief zijn. Die gepokt en gemazeld zijn, veel meer van de inhoud van politieke dossiers weten en allerlei debattrucjes lijken toe te passen. En dat in een volle zaal met publiek, in het openbaar. Of digitaal. En de lokale media die over het debat schrijft.

Maar debatteren is goed te leren. Door het volgen van deze eendaagse debattraining speciaal voor gemeenteraadsleden, leg je de basis voor jouw politieke debatten. En heb je al ervaring? Dan kun je deze training gebruiken om verder te werken aan je politieke vaardigheden. Zodat je je eigen stijl kunt ontwikkelen, zelfverzekerd kunt genieten van het debat en vooral: kiezers en andere partijen kunt overtuigen van jouw standpunten. Want overtuigen is nodig om in de politiek wat te bereiken! En alleen als je kunt overtuigen, zal je overtuigen!

Gegevens training

Wat: “Overtuigend debatteren voor raadsleden”

Datum: Op dit moment is er nog geen datum vastgeprikt. Heb je interesse? Laat dat vrijblijvend weten en ik kijk met jou en de anderen wat een passende datum is. De training duurt van 10:00 – 16:30 uur.

Locatie: Delft (centrum). Op loopafstand van het station van Delft. Parkeren kan in een openbare parkeergarage (ook op loopafstand).

Hoe: Deze training is een mix van theorie en praktische oefeningen.

Doelgroep: Deze training is zeer geschikt voor mensen die gekozen zijn tot gemeenteraadslid of burgerraadslid (commissielid, duo-raadslid). Maar ook als je overweegt je kandidaat te stellen voor de volgende verkiezingen in 2022, is nu het moment om te investeren in je politieke vaardigheden.

Beoogd resultaat: In deze training leer je de basis van het debatteren, zodat je zelfverzekerd in de gemeenteraad (en daarbuiten) andere mensen kunt overtuigen van jouw mening.

Investering: EUR 242. Dit is inclusief BTW,  cursusmateriaal, lunch en catering.

Meer informatie: Stuur een mailtje naar contact@horusdebattraining.nl of vul het contactformulier onderaan deze pagina in.

Docent: Mijn naam is Gerrit Jan Valk. Naast mijn werk bij TNO ben ik Gemeenteraadslid in Delft. En ik debatteer graag. De afgelopen jaren won ik een aantal landelijke debattoernooien en jureerde ik op tientallen andere debattoernooien. En geef ik trainingen aan gemeenteraadsleden. Meer weten? Klik hier…

Alvast wat tips?

Nieuwsgierig? Lees dan alvast deze artikelen over politiek debatteren:

I’m not a crook – ontken nooit een frame!

Omgaan met persoonlijke aanvallen

    Je naam (Verplicht)

    Je e-mail (Verplicht)

    Onderwerp

    Je bericht