“Wanneer twee mensen altijd dezelfde mening hebben is één van hen overbodig.”

(Winston Churchill, 1874 –  1965)

Overtuigend debatteren voor (nieuwe)gemeenteraadsleden

Vorig jaar maart waren de verkiezingen voor de gemeenteraad in de meeste gemeentes van Nederland. Ben je gekozen tot raadslid? Of ben je actief geworden als commissielid/duo-raadslid of fractievolger? Fantastisch! Iedere gemeente heeft behoefte aan betrokken bewoners die zich in de gemeenteraad willen inzetten voor hun stad, dorp of gemeente, dus aan mensen zoals jij! En uit eigen ervaring weet ik dat je als gemeenteraadslid echt een verschil kunt maken!

Maar dat betekent ook dat je de komende jaren regelmatig gaat debatteren. Voor veel nieuwe raadsleden zijn die debatten best spannend. Dat is heel begrijpelijk, want je debatteert tegen mensen die misschien al wel tientallen jaren in de gemeenteraad actief zijn. Die gepokt en gemazeld zijn, veel meer van de inhoud van politieke dossiers weten en allerlei debattrucjes makkelijk toepassen. En dat in een volle zaal met publiek, in het openbaar. En de lokale media die over het debat schrijft.

Maar debatteren is goed te leren. Door het volgen van deze eendaagse training speciaal voor nieuwe gemeenteraadsleden met weinig of geen debatervaring, leg je de basis voor jouw politieke debatten. Zodat je je eigen stijl kunt ontwikkelen, zelfverzekerd kunt genieten van het debat en vooral: kiezers en andere partijen kunt overtuigen van jouw standpunten. Want overtuigen is nodig om in de politiek wat te bereiken! En alleen als je kunt overtuigen, zal je overtuigen!

Gegevens training

Wat: “Overtuigend debatteren voor raadsleden”

Datum: September 2019 (exacte datum is nog niet bekend). Interesse? Laat dat vrijblijvend weten en ik kijk met jou en de anderen wat een passende datum is. De training duurt van 10:00 – 16:30 uur.

Locatie: Delft (centrum). Op loopafstand van het station van Delft. Parkeren kan in een openbare parkeergarage (ook op loopafstand).

Hoe: Deze training is een mix van theorie en praktische oefeningen.

Doelgroep: Deze training is zeer geschikt voor mensen die recent gekozen zijn tot gemeenteraadslid of burgerraadslid (commissielid, duo-raadslid) en nog weinig of geen debatervaring hebben. Maar ook raadsleden die al langere tijd in de gemeenteraad zitten, hebben veel baat bij een debattraining.

Beoogd resultaat: In deze training leer je de basis van het debatteren, zodat je zelfverzekerd in de gemeenteraad (en daarbuiten) andere mensen kunt overtuigen van jouw mening.

Kosten: EUR 242. Dit is inclusief BTW,  cursusmateriaal, lunch en catering.

Meer informatie: Stuur een mailtje naar contact@horusdebattraining.nl of vul het contactformulier onderaan deze pagina in.

Docent: Mijn naam is Gerrit Jan Valk. Naast mijn werk bij TNO ben ik Gemeenteraadslid in Delft. En ik debatteer graag. De afgelopen jaren won ik een aantal landelijke debattoernooien en jureerde ik op tientallen andere debattoernooien. En geef ik trainingen aan gemeenteraadsleden. Meer weten? Klik hier…

Alvast wat tips?

Nieuwsgierig? Lees dan alvast deze artikelen over politiek debatteren:

I’m not a crook – ontken nooit een frame!

Omgaan met persoonlijke aanvallen

Je naam (Verplicht)

Je e-mail (Verplicht)

Onderwerp

Je bericht