Debattoernooi voor professionals

Overweeg je een debattraining voor je organisatie of relaties? Een prima idee! Een debattraining is van alle vaardigheidstrainingen de training met het grootste meervoudig rendement, omdat verschillende competenties zoals analyseren, argumenteren, presenteren, luisteren, reageren en omgaan met weerstand tegelijk worden getraind.

Maar heb je er al aan gedacht een training te combineren met een intern debattoernooi voor medewerkers en relaties? In een toernooi moet elke deelnemer enkele malen debatteren voor een jury. Deze jury bestaat uit professionele debaters die de deelnemers elke ronde tips en trucs geven die direct in het volgende debat toepasbaar zijn. Daardoor schiet de leercurve van de deelnemers omhoog.  Op een training met een toernooi leer je tien keer zoveel als bij een training alleen.

Door het sportieve element van een debattoernooi maakt het tot een stimulerend medewerkersevenement. Zeer geschikt dus als teambuilding, waarbij je samen je professionele vaardigheden traint. Ook zeer geschikt als relatie-evenement.

“Het was écht een hele leerzame en leuke dag! Aan de voorkant krijg je concrete handvatten om zo gestructureerd mogelijk een betoog te houden en tijdens de diverse debatrondes die volgen krijg je scherpe feedback van de coaches. En doordat er diverse rondes zijn kun je de feedback gelijk gebruiken in de volgende ronde.”

Is dat niet heel spannend? Ja, zeker is dit spannend. De deelnemers moeten echt aan de bak en kunnen de training niet passief uitzitten. Maar de trainers en juryleden die we gebruiken hebben allemaal zelf persoonlijk aan debattoernooien meegedaan, en weten dus uit eigen ervaring hoe spannend het is. Daardoor creëren zij een veilige omgeving waarin iedere deelnemer wordt aangemoedigd om het beste uit zichzelf te halen.

“Het was een zeer leerzame en leuke dag! Ook al was het soms spannend om te spreken voor meerdere mensen, de trainers en juryleden stelden je goed op je gemak, waardoor je er het beste uit kon halen. Het was ook goed om even uit je comfortzone te stappen. Ik heb veel geleerd.”  (reactie deelnemer)

Gegevens training

Wat: Debattoernooi voor professionals

Hoe lang: Een debattoernooi duurt twee dagdelen en kan naar keuze op een ochtend + middag gegeven worden, of op een middag + avond.

Waar: Het debattoernooi kan gewoon in het eigen kantoor gehouden worden. Nodig zijn enkele zalen waar parallel getraind en gedebatteerd kan worden (1 zaal per 6 deelnemers), waarvan een grote zaal voor de plenaire delen. Geen geschikte ruimte? Geen probleem, dan zoeken we samen naar een geschikte locatie in de buurt.

Wie: Deze training is bedoeld voor teams van professionals die in een intensieve maar toch gezellige setting willen werken aan de individuele en collectieve overtuigingsvaardigheden. De dag is ook heel geschikt om met relaties uit te voeren.

Hoe: We beginnen met een inleiding in de Kunst van het Debatteren: wat is een debat en waartoe dient het (niet)? Hoe dragen debatvaardigheden bij aan de professionalisering van de organisatie en haar medewerkers? Hoe zet je ze in op de werkvloer? Na voldoende uitleg over technische handvatten doen we een eerste oefening. En dan aan de slag! Na uitleg van de spelregels debatteert iedereen drie of vier rondes en krijgt persoonlijke feedback van de deskundige en ervaren juryleden: op debattechniek en op persoonlijke presentatie. Zo kan iedereen zijn debatstijl en -vaardigheden ronde na ronde fijn slijpen. En aan het eind is er een winnend team dat eeuwige roem geniet!

Kosten: € 2400,- exclusief BTW en reiskosten voor groepen van maximaal 12 deelnemers. € 3200,- exclusief BTW en reiskosten voor groepen van 13 tot 24 deelnemers. Dit is inclusief de professionele trainers (minimaal één trainer per 12 deelnemers), professionele juryleden (minimaal één jurylid per 6 deelnemers) en trainingsmateriaal, maar exclusief kosten voor locatie en catering.

Trainer: Voor deze training maak ik gebruik van professionele trainers en juryleden, met ervaring in het wedstrijddebatteren.

Meer informatie of aanmelden: Vul onderstaand formulier in mail naar contact@horusdebattraining.nl

    Je naam (Verplicht)

    Je e-mail (Verplicht)

    Onderwerp

    Je bericht