“Wanneer twee mensen altijd dezelfde mening hebben is één van hen overbodig.”

(Winston Churchill, 1874 –  1965)

Speechen als Obama (6-15 deelnemers)

Tijdens zijn campagne maakte Barack Obama indruk met zijn speeches. Juist omdat de langere speech als campagnemiddel al een tijd uit de mode was. In deze tijd kiezen de meeste politici vooral voor oneliners om hun punt te maken. Obama daarentegen neemt zijn toehoorders juist ‘mee’ in zijn betoog.

Obama gebruikte dezelfde technieken als eerdere grote sprekers zoals Churchill en Kennedy. Technieken die zijn afgeleid van de oude Grieken. Het mooie is dat deze technieken universeel zijn. Het maakt niet uit waarover je spreekt en voor welke groep: de technieken om applaus te krijgen en het publiek jouw boodschap te laten onthouden, zijn overal gelijk.

Ben je je eenmaal bewust van die technieken en lukt het je ze toe te passen, dan zal je merken dat je veel meer impact hebt met je toespraak of presentatie.

In de training Speechen als Obama leer je hoe je charismatisch presenteert, hoe je applaus genereert, hoe je contact maakt met je publiek in kleine en grote zalen en hoe je stiltes toepast. Kortom, spreken en speechen met impact. Speechen is een kunst, een zaal toespreken en regelmatig applaus krijgen helemaal. Je oefent de speech- en applaustechnieken in deze training.

Wat:Speechen als Obama

Datum: In overleg

Hoe: Deze training is een mix van theorie en praktische oefeningen.

Doelgroep: Deze training is bedoeld voor groepen medewerkers die wel eens een toespraak of presentatie moet houden. De ideale groepsgrootte voor deze training ligt tussen de 6 en 15 personen.

Beoogd resultaat: Tijdens de training leert iedere deelnemer door veel oefening te speechen onder verschillende omstandig­heden. Bovendien hebben ze vanaf nu geen PowerPoint of Prezi meer nodig. De deelnemers zijn in staat in een korte pitch of een langere speech hun boodschap tussen de oren van hun toehoorders te planten. Zodat hún verhaal onthouden wordt.

Kosten: EUR 1.200 excl BTW en reiskosten voor een groep tot 15 personen

Meer informatie: Stuur een mailtje naar contact@horusdebattraining.nl of vul het contactformulier onderaan deze pagina in.

Docent: Mijn naam is Gerrit Jan Valk. Naast mijn werk bij TNO ben ik gemeenteraadslid in Delft. En ik debatteer graag. De afgelopen jaren won ik een aantal grote, landelijke debattoernooien en jureerde ik op tientallen andere debattoernooien. Doordat ik het geven van trainingen combineer met een baan waarin ik regelmatig moet spreken in het openbaar, kan ik in mijn trainingen veel aandacht besteden aan de dagelijkse praktijk. Meer weten? Klik hier…

Alvast wat tips?

Nieuwsgierig? Lees dan alvast deze artikelen over speechen:

Van stuntelig sprekend student tot machtig redenaar: de methode Schaepman

Waarom alcohol drinken voor je gaat spreken altijd een slecht idee is

    Je naam (Verplicht)

    Je e-mail (Verplicht)

    Onderwerp

    Je bericht