“Wanneer twee mensen altijd dezelfde mening hebben is één van hen overbodig.”

(Winston Churchill, 1874 –  1965)

Debatteren voor professionals (incompany)

Als professional moet je regelmatig andere mensen overtuigen van jouw mening of idee. In een vergadering met collega’s, tijdens een presentatie voor een klant of op een congres, in een salesgesprek, of gewoon bij een stevige discussie aan de lunchtafel of bij de koffieautomaat… Tegelijk is de waarde die het publiek toekent aan de mening van ‘de deskundige’ in deze tijden sterk aan inflatie onderhevig. Om te overtuigen kun je je je niet meer verschuilen achter je academische titel, je functie als manager of een wetenschappelijk onderzoek.

Wat werkt dan wel? Overtuigen doe je met wat je zegt, en met hoe je het zegt. In deze debattraining leer je hoe je in slechts 2 à 3 minuten overtuigend een voorstel kunt presenteren. Je leert hoe je op een ontspannen en gevatte manier om kunt gaan met kritische opmerkingen vanuit de zaal, zodat je het publiek voor je wint. En je leert goed te luisteren naar anderen. Een debattraining is daarmee een presentatietraining, een luistertraining, een argumentatietraining en een verbale weerbaarheidstraining ineen.

Wat: Debattraining voor professionals (incompany)

Datum: In overleg. De training duurt een dagdeel.

Hoe: Deze training is een mix van theorie en praktische oefeningen.

Doelgroep: Deze training is bedoeld voor groepen medewerkers die in hun werk anderen (collega’s, klanten, managers, media, klanten, …) moeten overtuigen.

Beoogd resultaat: Tijdens de training leert iedere deelnemer door veel oefening te speechen onder verschillende omstandig­heden. Bovendien hebben ze vanaf nu geen PowerPoint of Prezi meer nodig. De deelnemers zijn in staat om snel goede argumenten te vinden en uit te werken, deze kort en krachtig te presenteren, goed te luisteren naar anderen en om te gaan met (verbale) weerstand bij de toehoorders.

Kosten: EUR 1.200 excl BTW en reiskosten per dagdeel.

Meer informatie: Stuur een mailtje naar contact@horusdebattraining.nl of vul het contactformulier onderaan deze pagina in.

Docent: Mijn naam is Gerrit Jan Valk. Naast mijn werk bij TNO ben ik gemeenteraadslid in Delft. En ik debatteer graag. De afgelopen jaren won ik een aantal grote, landelijke debattoernooien en jureerde ik op tientallen andere debattoernooien. Doordat ik het geven van trainingen combineer met een baan waarin ik regelmatig moet spreken in het openbaar, kan ik in mijn trainingen veel aandacht besteden aan de dagelijkse praktijk. Meer weten? Klik hier…

Alvast wat tips?

Nieuwsgierig? Lees dan alvast deze artikelen over debatteren:

Van stuntelig sprekend student tot machtig redenaar: de methode Schaepman

Waarom alcohol drinken voor je gaat spreken altijd een slecht idee is

Je naam (Verplicht)

Je e-mail (Verplicht)

Onderwerp

Je bericht