Debatteren voor professionals 

Debatteren voor professionals (incompany)

Als professional moet je regelmatig andere mensen overtuigen van jouw mening of idee. In een vergadering met collega’s, tijdens een presentatie voor een klant of op een congres, in een salesgesprek, of gewoon bij een stevige discussie aan de lunchtafel of bij de koffieautomaat… Tegelijk is de waarde die het publiek toekent aan de mening van ‘de deskundige’ in deze tijden sterk aan inflatie onderhevig. Om te overtuigen kun je je je niet meer verschuilen achter je academische titel, je functie als manager of een wetenschappelijk onderzoek.

Wat werkt dan wel? Overtuigen doe je met wat je zegt, en met hoe je het zegt. In deze debattraining leer je hoe je in slechts 2 à 3 minuten overtuigend een voorstel kunt presenteren. Je leert hoe je op een ontspannen en gevatte manier om kunt gaan met kritische opmerkingen vanuit de zaal, zodat je het publiek voor je wint. En je leert goed te luisteren naar anderen. Een debattraining is daarmee een presentatietraining, een luistertraining, een argumentatietraining en een verbale weerbaarheidstraining ineen.

Wat: Debattraining voor professionals (incompany)

Datum: In overleg. De training duurt een dagdeel.

Hoe: Deze training is een mix van theorie en praktische oefeningen.

Doelgroep: Deze training is bedoeld voor groepen medewerkers die in hun werk anderen (collega’s, klanten, managers, media, klanten, …) moeten overtuigen.

Beoogd resultaat: Na deze training zijn de deelnemers in staat om snel goede argumenten te vinden en uit te werken, deze kort en krachtig te presenteren, goed te luisteren naar anderen en om te gaan met (verbale) weerstand bij de toehoorders. En omdat debatteren ook leuk is, draagt een debattraining ook bij aan teambuilding.

Meer informatie: Stuur een mailtje naar contact@horusdebattraining.nl of vul het contactformulier onderaan deze pagina in.

Docent: Mijn naam is Gerrit Jan Valk. Naast mijn werk bij TNO ben ik gemeenteraadslid in Delft. En ik debatteer graag. De afgelopen jaren won ik een aantal grote, landelijke debattoernooien en jureerde ik op tientallen andere debattoernooien. Doordat ik het geven van trainingen combineer met een baan en een politieke nevenfunctie waarin ik regelmatig mensen moet overtuigen, kan ik in mijn trainingen veel aandacht besteden aan de dagelijkse praktijk. Meer weten? Klik hier…

    Je naam (Verplicht)

    Je e-mail (Verplicht)

    Onderwerp

    Je bericht