“Het is gemakkelijker te weerleggen dan te overtuigen.”

(Otto Weiss, 1898-1944)

Een debattraining is een argumentatietraining, een presentatietraining, een ‘omgaan met verbale-weerstand’-training en een luistertraining in één. En dat op een leuke manier! Waarin ruimte is voor leren, en ruimte voor lachen.

Doordat ik zelf debatteren combineer met een fulltime baan en met een functie in de politiek, kom ik bijna dagelijks in situaties waarin ik debatvaardigheden kan toepassen, oefenen en aanscherpen. Bij presentaties, verkoopgesprekken, vergaderingen op het werk of in de politiek… En daarom leer ik ook dagelijks bij! Die koppeling tussen theorie en dagelijkse praktijk draag ik graag over in een debattraining.

In mijn trainingen besteed ik daarom altijd veel aandacht aan wat je in de praktijk met debatvaardigheden kunt doen. Want debatteren zal je waarschijnlijk niet elke dag doen. Maar waarschijnlijk zal je wel regelmatig een mening moeten vormen en je mening moeten kunnen onderbouwen, een presentatie moeten geven, discussie voeren met iemand die het niet met je eens is, of in een vergadering of bij een presentatie moeten luisteren naar anderen. Allerlei situaties waarin je vaardigheden die je in een debattraining ontwikkelt, kunt toepassen.