190523 - Winnaars

Op donderdag 23 mei vond bij Aedes in Den Haag de derde editie plaats van het PolderBanen Debattoernooi. Dit toernooi wordt jaarlijks georganiseerd door wervingsbureau PolderBanen en Horus Debat & Training voor young professionals werkzaam in de Nederlandse ‘Polder’. In een masterclass leerden de 23 werknemers van belangenorganisaties en brancheverenigingen de basis van het debatteren. Daarna konden ze de theorie toepassen in een toernooi. In dit toernooi gingen ze met elkaar in debat over regulering van de verkoop van alcohol, het emissievrij maken van  vervoer in de bebouwde kom en het traceerbaar maken van vlees.

Uitslag

Na de voorrondes streden de twee beste teams in de grote finale om de winst. In deze finale ging het om de vraag of in Nederland een bindend en correctief referendum moet worden ingevoerd. Logica en scherpe interrupties werden afgewisseld met de nodige humor. Uiteindelijk wees de jury het team van de tegenstanders als winnaar aan. De winnaars van het PolderBanen Debattoernooi 2019 zijn dus:

  • Joost de Goffau (Bouwend Nederland)
  • Kim Koman (KNMvD)
  • Roxy Tacq (ANWB)

De spreker met de meeste sprekerspunten was Jeroen Voorveld (ABU). Christine van Eijck (TLN) werd tweede, maar zij ontving een prijs voor de beste spreker van een team dat niet in de finale stond.

Felicitaties aan de winnaars!

Interruptie tijdens het finaledebat.

Ook een debattraining met -toernooi organiseren?

Een debattraining in combinatie met een toernooi is een ideale manier om de argumentatie-, presentatie-, luister- en overtuigingskrachtvaardigheden te trainen. Op een training leer je de basis. Maar door het direct in een toernooi toe te passen is het leereffect maximaal. Elke ronde krijgen alle deelnemers persoonlijke tips en trucs van professionele juryleden, getraind in het coachen en ontwikkelen van talent. Tips die de deelnemers meteen kunnen toepassen in de volgende debatronde. Hierdoor is de leercurve van iedere deelnemer enorm. Interesse? Neem vrijblijvend contact met mij op, en we bekijken samen de mogelijkheden.

Share