Luistertraining “Ik luister je groot”

29 oktober 2018, Den Haag

Ontwikkel je vermogen om op ieder moment in iedere situatie en in iedere persoon de potentie te zien en deze tot uitdrukking te kunnen laten komen ten behoeve van het grotere geheel (definitie van liefdevol leiderschap en grootluisteren).  Met trots bieden wij deze luistertraining, verzorgd door Petra Hiemstra van Haage Hoogvliegers, aan.

Luistertraining

Natuurlijk. Horen en luisteren kun je. En best goed ook. De vraag is: voelt de ander zich ook helemaal door jou gezien, gehoord en erkend? En wil je je meesterschap in grootluisteren vergroten?

De universele behoefte van ieder mens is om zich  volledig gezien, gehoord, erkend, geliefd, geholpen en gesteund te voelen. Soms hebben we iemand nodig die ons grootluistert: iemand die ons helemaal ziet zoals we zijn en die ons volledig accepteert met al onze talenten en gebreken, zodat we daarna onszelf helemaal kunnen accepteren zoals we zijn. In een grootluisteraar zoeken we iemand met een open oog, oor en hart voor wat ons is overkomen. Iemand die ons de juiste vragen stelt, die ons sterkt in onze autonomie, zodat we onszelf kunnen accepteren en helpen helen. Als we geluk hebben, gidst diegene ons naar de beste toekomst die we ons voor kunnen stellen.

Binnen Haagse Hoogvliegers leiden wij deze ‘schaaldragers’ van de toekomst op. Liefdevolle leiders die op alle niveaus zichzelf, anderen, hun wijk, stad, organisatie of land willen kunnen grootluisteren.

Deze luistertraining leert je meerlagig, holistisch, helend en transformerend grootluisteren

Tijdens deze intensieve en praktische luistertraining leer je:

 • jezelf en anderen grootluisteren op persoonlijk, organisatorisch en systemisch/maatschappelijk niveau (Hiertoe ontvang je het Ik Luister Je Groot Model);
 • ervoor zorgen dat anderen zich ook echt door jou gehoord voelen, wat je zakelijke en persoonlijke gunfactor en succes fors vergroot;
 • luisteren met 6 verschillende ‘lichamen’;
 • hoe je tijdens het grootluisteren goed in je eigen energie kunt blijven en tegelijkertijd 100% met je aandacht bij de ander, waardoor het potentieel van de ander optimaal tot ontvouwing komt;
 • welk type luisteraar je bent, zodat je ook kunt herkennen hoe de ander naar jou luistert als je spreekt;
 • wat de meest gemaakte luister-en-gespreksfouten zijn;
 • een ‘heilige veilige luisterruimte’ (Margret Guenter) scheppen voor jezelf en de ander;
 • wat de ‘standaard geschil punten zijn’ waarover mensen van mening verschillen in gesprekken en (beleids)voorstellen;
 • hoe je gestructureerd en voor jezelf én de ander ‘behapbaar’ omgaat met een ‘veelheid’ aan problemen;
 • werken met de 4 rollen van motiverende gespreksvoering: sturen, gidsen, volgen en getuige zijn;
 • hoe je omgaat met het ‘niet weten’ gedurende je project / proces / persoonlijke ontwikkeling / gesprek / je coachtraject / je behandeling;
 • de autonomie van je gesprekspartners versterken en hun innerlijke wil al vragenderwijs aanwakkeren;
 • hoe je een ‘leeg hoofd’ behoud, zodat jij je op jouw ‘wat en waarom’ kunt richten en het ‘hoe’ zoveel mogelijk aan anderen kunt overlaten;
 • Luisterend spreken en sprekend luisteren.
Programma:
 • 9.45 uur – Ontvangst met koffie, thee lekkers
 • 10 uur – Welkom en kennismaking
  Wie ben je? Wat brengt je hier vandaag? Wat wil je graag leren?
 • 10.30-12.30 uur Deel 1 – Ik / Luister / Je (persoonlijk, organisatorisch niveau)
  We plannen zoveel pauzes in als er behoefte aan is
 • 12.30-13.30 uur Lunch
  Geef graag eventuele dieetwensen door, dan houden we daar zoveel mogelijk rekening mee.
 • 13.30-17.30 uur Deel II – Groot (macroniveau)
 • 17.30-19 uur Borrel
  We vinden het leuk om aan de hand van alles wat we geleerd en ervaren hebben, elkaar beter te leren kennen en te onderzoeken waar we elkaars dromen concreet een stap verder kunnen brengen. Kun je onverhoopt niet blijven borrelen, laat dit graag weten. Zo voorkomen we voedselverspilling.
Wat maakt deze luistertraining zo waardevol voor je persoonlijke en zakelijke relaties?

In 2017 heeft Haagse Hoogvliegers de relatie tussen leiderschap-luisteren-en-resultaten-in-de-praktijk onderzocht. Die bleek 100% te zijn. Echter: luisteren is niet eenvoudig omdat het makkelijk is! Onze respondenten, allen leidinggevend, gaven unaniem aan: luisteren is een keuze. Het vergt moed, lef (het woord lef stamt af van het Joodse ‘lev’ wat ‘hart’ betekent) en discipline om te horen wat er gezegd én wat er niet gezegd wordt. Om de woorden áchter de woorden te horen. Om te horen wat er gezegd wíl worden. En om vervolgens gehoor te geven aan wat je gehoord hebt. De overtreffende trap: grootluisteren is relationele topsport. Hoe gelaagder en dieper je kunt luisteren, hoe meer informatie je ontvangt, die je helpt zaken snel en adequaat te adresseren en de juiste prioriteren te stellen. Dat zorgt voor verdieping in je persoonlijke en zakelijke relaties, een grotere loyaliteit van medewerkers en klanten aan en verantwoordelijkheid voor oplossingsrichtingen en betere resultaten in je praktijk.

Luistertraining Ik Luister Je Groot – Voor wie?

Als jurist, arts, verpleegkundige, coach, psycholoog, ondernemer, trainer, bestuurskundige, manager, politicus, leidinggevende of projectleider ontmoet je (dagelijks) mensen die pijn ervaren, die gebukt gaan onder generationele overdracht, die verstrikt zitten in hun emoties of overtuigingen en die jouw hulp en creativiteit wensen bij het oplossen van hun (complexe) vraagstukken. Als je wilt weten hoe kun je hen ‘heel’ kunt luisteren en/of hoe je zodanig naar hen kunt luisteren, zodat jij een leeg hoofd houdt om je te kunnen focussen op strategische zaken terwijl je collega’s (weer) gaan stralen en excelleren, dan is deze training interessant voor jou. In één dag leer je hoe je met een open geest, open hart en open wil, de innerlijke wil bij je cliënt/patiënt/gesprekspartner/publiek aanwakkert zodat hij/zij zelf actief de eigen regie neemt over zijn/haar gezondheid, heelheid, ontwikkeling en leiderschap. En je leert wat je nodig hebt om dat goed in balans te kunnen blijven doen.

Gegevens training

Wat: Luistertraining “Ik luister je groot”

Wanneer: 29 oktober 2018

Waar: Nassauparc, Nassaulaan 13, Den Haag – Dit kantoor is makkelijk te bereiken vanaf Den Haag centraal. Met de tram ben je er in 3 haltes, en te voet doe je er goed 20 minuten over. In de straat is meestal ruim voldoende (betaalbare) parkeergelegenheid.

Wie: Deze training is bedoeld voor iedereen die met een open geest, open hart en open andere deelnemers en ook de trainster, Petra Hiemstra, groot wil luisteren.

Kosten: EUR € 200,- exclusief BTW. Kom je met z’n tweeën dan betalen jullie beiden 25 minder (geef dit wel even aan bij de inschrijving)

Trainer: de training wordt verzorgd door Petra Hiemstra van de Haagse Hoogvliegers

Meer informatie of aanmelden: Vul onderstaand formulier in of kijk op https://www.haagsehoogvliegers.nl/trainingen/luistertraining-ik-luister-je-groot/

  Je naam (Verplicht)

  Je e-mail (Verplicht)

  Onderwerp

  Je bericht